Nebraska Primary EyeCare Conference

Nebraska Primary EyeCare Conference, March 26-28 online!

The 2020 Nebraska Primary EyeCare Conference will be March 26-28 via an online platform. Doctors will have the opportunity to earn 17 hours of CE credits from nationally known speakers. ** These hours will be counted as live CE for your license renewal. **

The NOA has been in continuous communications with the Nebraska Board of Optometry, ARBO, and our scheduled speakers to ensure the courses will count as live in-person CE in an Interactive Distance learning format qualifying the education for licensing renewals.

This format means you must "attend" the online courses that you register to attend during the specified times listed on the schedule and registration form. Real-time interaction is the key to offering these courses as in-person events. Upon completion of the event, NOA will process submit attendance to ARBO so that you can receive the credits as soon as possible.

Registration is available here.

* Discounted registration prices are available for members of NOA and AOA. In special recognition of the national health emergency that is curtailing many optometric CE options around the county, NOA has also discounted its usual non-member registration fees for this conference.

Schedule and pricing

Thursday Morning - March 26 (4 hours)

Members: $100 and Non-members: $150

Presented by Anthony DeWilde, O.D.

  • 8:00 AM - 10:00 AM Evidence Based Unilateral Optic Nerve Edema (2 hours)

  • 10:00 AM - 12:00 PM From Outdated to Updated: A Review of Key Clinical Trials in Eye Care (2 hours)

Thursday Afternoon - March 26 (4 hours) 

Members: $100 and Non-members: $150

Presented by Charlotte Ablott, O.D.

  • 1:00 PM - 3:00 PM Corneal Disease in Clinical Practice (2 hours)

  • 3:00 PM - 4:00 PM Ocular Side Effects of Systemic Medications (1 hour)

  • 4:00 PM - 5:00 PM Clinical Perspectives from the Trenches (1 hour)

Friday Morning - March 27 (4 hours)

Members: $100 and Non-members: $150

Presented by Andrew Gurwood, O.D. & Marc Myers, O.D.

  • 8:00 AM - 10:00 AM Modern management of ocular occlusive disease

  • 10:00 AM - 12:00 PM Understanding Glaucoma: Pathology, Diagnosis & Treatment

Friday Afternoon- March 27 (2 hours)

Members: $50 and Non-members: $75

Presented by Andrew Gurwood, O.D./Marc Myers, O.D.

  • 1:00 PM - 2:00 PM Modern management of the blind and painful eye

  • 2:00 PM - 3:00 PM Modern Management of Hyphema    

Saturday Morning - March 28 (3 hours)

Members: $75 and Non-members: $110

  • 8:00 AM - 9:00 AM Gender Matters - Evidence for Women and Optometric Care Lori Grover, O.D.

  • 9:00 AM - 10:00 AM Evidence-Based Optometric Care Lori Grover, O.D.

  • 10:00 AM - 11:00 AM Pearls, Pitfalls, and Perspectives on Anterior Uveitis Bob Vandervort, O.D.

Click here for a printable schedule and registration form.

LODGING NOTE:

The Graduate Lincoln Hotel canceled all lodging reservations made under the NOA Room Block. If you made a reservation for the in-person conference, you should have received an email from the Graduate Lincoln.

Questions? Contact NOA noa@assocoffice.net or 402/474-7716.